Produse Fortinet

fortinet_echip

FORTINET este singurul producator de solutii unificate de securitate care foloseste propria tehnologie de chipuri ASIC pentru a spori vizibil performantele antivirus si a celorlalte functii de securitate. Compania a dezvoltat intr-un singur produs 8 functii accelerate de ASIC: Antivirus, VPN, Firewall, IPS, Filtrare de continut Web si Email, Antispam, Traffic shaping, Detectare si Blocare IM/P2P.

Gama de produse FortiGate de la Fortinet permite trafic intre 50 Mbps si 70 Gbps, ceea ce acopera toate nevoile pietei. Un element de noutate absoluta este politica de preturi. Toate produsele FortiGate sunt comercializate fara restrictii de licenta, licenta acordandu-se per produs, indiferent de numarul de utilizatori, ceea ce face aceste produse si mai accesibile.

Securitate completa a retelei cu FortiGate

Echipamentele hardware FortiGate sunt adaptate tuturor categoriilor de clienti, de la Small/Home Offices pana la corporatii, operatori de telefonie si provideri Internet. Fiecare produs FortiGate indeplineste standard urmatoarele functii, diferenta este data de traficul suportat:

 • Firewall
 • Antivirus (http, https, ftp, imap, pop3, smtp, im)
 • VPN (IPSec si SSL)
 • Detectarea si prevenirea intruziunii (IPS)
 • Web Filtering
 • Traffic shaping
 • Antispam
 • Detectare si Blocare aplicatii IM si P2P

Fortinet a creat primul echipament care utilizeaza ASIC nu numai pentru firewall ci si pentru Antivirus (Application Specific Integrated Circuit – un sistem dedicat de chipuri ce accelereaza toate procesele de filtrare firewall, criptare, scanare virus si traffic shaping).

Serviciile FortiGate

 • servicii de subscriere FortiGuard: update Antivirus, Antispam, IPS, Web filtering
 • serviciile FortiCare: upgrade firmware (sistemul de operare), garantie, suport tehnicServiciile de subscriere FortiGuard
  Sistemele FortiGate sunt actualizate automat de catre serviciile de subscriere FortiGuard care ofera protectie impotriva virusilor, viermilor, troienilor si altor amenintari recent aparute prin cele 4 servicii FortiGuard : Antivirus, IPS, Web Filtering, Antispam.
  Prin sistemul „push updates” actualizarea se face la mai putin de 5 minute dupa ce baza de date a serverelor Fortinet este actualizata.

Ce este varianta Bundle?

In primul an dupa semnarea contractului, inseamna echipament + serviciile de update 1 an + serviciile FortiCare 1 an. Incepand cu anul 2 exista Bundle Renewals = servicii update 1 an + servicii FortiCare 1 an. Exista si varianta ca serviciile sa fie achizitionate de la inceput pe mai multi ani

Garantia

 • standard este 1 an de zile
 • cu fiecare prelungire a serviciilor FortiCare sau Bundle se prelungeste garantia echipamentelor
 • inlocuirea se asigura in 10 zile (varianta 8×5) si expediere Next Business Day (varianta 24×7)

Management centralizat, stocarea informatiilor, analiza si rapoarte

FortiManager ofera management complet, configurare si monitorizare centralizata a tuturor functiilor de protectie a retelei asigurate de FortiGate sau FortiClient si este util in cazurile in care implementarea unei solutii presupune utilizarea mai multor echipamente FortiGate sau solutii software FortiClient. O solutie se recomanda in functie de numarul si tipul device-urilor FortiGate sau in functie de numarul de clienti FortiClient.

FortiAnalyzer este solutia hardware care permite stocarea si analiza log-urilor furnizate de FortiGate si FortiClient:

 • are peste 300 de rapoarte predefinite despre atacuri, virusi, pagini web vizitate, trafic
 • o a doua functie este de content archive, arhiveaza mailuri cu tot cu atasamente, convorbirile de pe Yahoo Messenger si fisierele transferate
 • a treia functie este cea de scanare a retelei, pentru fiecare calculator in parte identifica vulnerabilitati si recomanda patch-uri, in acest sens avand o baza pe care o updateaza continuu.

Familia de echipamente Fortimail ofera securitatea sistemelor de mail pentru toate organizatiile indiferent de marimea acestora. Dezvoltat special pentru cele mai pretentioase sisteme de mesagerie, dispozitivele Fortimail utilizeaza experienta bogata acumulata de-a lungul anilor de Fortinet in protectia retelelor impotriva amenintarilor. Fortimail previne ca sistemul dumneavoastra de mail sa devina o platforma de atac. Filtrele sale de intrare blocheaza spam-ul si malware-ul inainte ca acestea sa poata afecta reteaua interna si utilizatorii. Tehnologia de inspectie la iesire previne transmiterea mesajelor spam sau malware din retea evitand astfel ca adresele dumneavoastra de e-mail sa ajunga pe listele negre ale altor gateway-uri antispam afectandu-va astfel capacitatea de a mai comunica in acest fel.

Echipamentele FortiMail de la Fortinet – lider mondial pentru solutii UTM (Unified Threat Management) – asigura securitatea mesajelor email pentru orice tip de organizatie, atat firme mici cat si companii mari, operatori telecom, furnizori servicii internet, asigurand protectia retelelor impotriva spam-urilor, virusilor sau altor amenintari specifice traficului de email. Echipamentul FortiMail poate securiza sistemul de transfer al mesajelor electronice asigurand blocarea spam si malware inainte de a patrunde/iesi in/din reteaua companiei.

Echipamentul poate fi instalat in 3 moduri diferite, reducand astfel nevoia de a modifica structura existenta a retelei sau intreruperea serviciilor. Instalarea se poate face in mod transparent – aproape insesizabil, fara a fi necesare modificari in configurarea serverului de email, in mod Gateway ca si proxy MTA sau in mod server cu toate capabilitatile unui server de email.

Beneficii oferite de echipamentele FortiMail de la Fortinet:

 • Cele trei moduri de operare (Transparent, Gateway sau Server) ofera optiuni multiple in vederea instalarii
 • Nu exista licenta per utilizator, nefiind astfel necesara cumpararea sau modificare de licente noi
 • Criptarea email-ului se face fara a fi necesar hardware, software sau licente aditionale
 • Capacitatile avansate de arhivare de continut si carantina, precum si capabilitatile de rutare
 • Gama larga de produse, capacitatile de stocare integrate si optiuni hardware permit alegerea echipamentului ideal in functie de specificul fiecarei retele
 • Serviciul de licentiere FortiGuard furnizeaza actualizari dinamice, in timp real, pentru bazele de semnaturi de antispam si antivirus
 • Instalarea intuitiva, management integrat, logare si raportare locala, actualizari automatite ale sistemului
 • Elimina spamul inainte de a consuma inutil resursele serverului de email si ale retelei, reducand astfel cheltuielile extra necesare pentru un upgrade la actualul sistem de transfer al email-urilor

Pentru o oferta de pret si implementarea unei solutii Fortinet va rugam sa ne contactati folosind formularul de mai jos.

De asemenea, va putem implementa o solutie “DEMO“, cu titlu gratuit, in vederea testarii produselor Fortinet.